Sposób przygotowania:
Nóżki drobiowe na podhalańską nutęETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć. Do małej miseczki zetrzeć czosnek na tarce o drobnych oczkach, dodać resztę resztę przypraw i sok z cytryny. Wymieszać. Mieszanka posmarować mięso, przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny.
ETAP 2:
Cebulę drobno posiekać. Kapustę również. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę. Zeszklić ją. Dodać Kapustę, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości. W razie konieczności dodawać po odrobinie wody.
ETAP 3:
Mięso zrumienić na reszcie oleju. Przełożyć do rondla, dodać wody i dusić całość około 40 minut. Kontrolować ilość wody, aby danie się nie przypaliło. Na 10 minut przed końcem duszenia odparować nadmiar płynu. Doprawić solą i pieprzem. Wyjąć mięso, do kapusty dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Dodać ponownie mięso, zagotować i podawać.
Smacznego!