Sposób przygotowania:
Śledzie w stylu "śledzik na raz"
Ogórki kiszone obrać ze skóry i drobno pokroić w kosteczkę. Cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wsypać z ogórkami do miski i posypać cukrem, wymieszać.
Śledzie pokroić w drobną kosteczkę i wsypać do cebuli. Dodać pieprz mielony, ocet jabłkowy i wymieszać, wlać olej rzepakowy, przełożyć do słoika, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Idealnie smakuje z ciemnym pieczywem jako małe kanapeczki, takie "na raz".
Śledzie pokroić w drobną kosteczkę i wsypać do cebuli. Dodać pieprz mielony, ocet jabłkowy i wymieszać, wlać olej rzepakowy, przełożyć do słoika, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Idealnie smakuje z ciemnym pieczywem jako małe kanapeczki, takie "na raz".
