Fastfoodziki

Fastfoodziki

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Nugetsy + Sos czosnkowy i słodko-kwaśny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa jest idealna na urodziny pociech.

Nugetsy + Sos czosnkowy i słodko-kwaśny

Składniki:

Nugetsy + Sos czosnkowy i słodko-kwaśny

 

  • Filet 250g
  • Słone krakersy
  • Śmietana 12%
  • Olej

 

  • DO SOSU CZOSNKOWEGO:
  • 2 ząbki czosnku (zależy od ilości krakersów)
  • majonez
  • śmietana

 

  • DO SOSU SŁODKO KWAŚNEGO:
  • majonez
  • kechup

Sposób przygotowania:

Nugetsy + Sos czosnkowy i słodko-kwaśny
1.Kroimy fileta żeby na kosteczki mniej więcej na 4cm. 2.Moczymy fileta w śmietanie na głębokiej misce. 3.Odkładamy na jakieś 5 min. 4.W tym czasie kruszymy krakersy na proszek. 5.Obtaczamy filet w krakersowym proszku. 6.Gdy obtoczymy ,lejemy olejem blachę ,po czym układamy na blasze po kolei. 7.Wkładamy do piekarnika na 180°C od 20 do 30 min.Sos czosnkowy: 1.Zgnieść czosnek do naczynia. 2.Dodać majonez i śmietanę (3 łyżki) 3.Wszystko dokładnie wymieszać.Sos słodko-kwaśny: 1.Do naczynia dodać majonez i kechup. 2.Dokładnie wymieszać