Sposób przygotowania:
Nuttella śliwkowaPrzygotowanie śliwek:
![Nuttella śliwkowa Nuttella śliwkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nuttella-sliwkowa-518389.jpg)
Śliwki umyć i osuszyć. Przekroić na pół i usunąć pestki.
Gotowe śliwki przełożyć do garnka. Rozgotować na małym ogniu aż będą miękkie. Następnie dodać cukier i gotować jeszcze ok. 20 min. ciągle mieszając.
Następnie ściągamy z ognia.
Miksowanie śliwek:
![Nuttella śliwkowa Nuttella śliwkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nuttella-sliwkowa-518390.jpg)
Rozgotowane gorące śliwki miksujemy na gładką masę.
Następnie dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu aż się czekolada rozpuści.
Na samym końcu dodajemy stopniowo kakao i bardzo dokładnie mieszamy lub miksujemy by nie było grudek.
Gotową nuttellę przekładamy do wyparzonych słoiczków. Zakręcamy nakrętkami i pasteryzujemy 15-20 min.
SylaUla
Agnieszka Rec