renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Ketchup domowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ketchup przygotowany w domowym zaciszu smakuje najlepiej. Pełne słońca i soczyste pomidory oddają swój cały smak.

Ketchup domowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ketchup domowy

 

Sposób przygotowania:

Ketchup domowy

Etap 1

Ketchup domowy
Pomidory należy umyć a większe pokroić na mniejsze kawałki.

Pomidory umyć, oczyścić, większe okazy pokroić na kawałki

Etap 2

Ketchup domowy
Do pomidorów dodać paprykę, czosnek i cebulę.

Wrzucić do garnka, dodać paprykę, czosnek i cebulę.

Etap 3

Ketchup domowy
Wszystkie składniki razem ze sobą zmiksować.

Wszystko razem zmiksować na gładką pulpę, dolać połowę porcji octu i gotować ok. 1 godzinę.

Etap 4

Ketchup domowy
Po dodaniu wszystkich przypraw gotować ketchup jeszcze 20 minut.

Po tym czasie dodać resztę octu, mód i wszystkie przyprawy, gotować jeszcze ok. 20 minut.

Etap 5

Ketchup domowy
Gorący ketchup przełożyć do słoików i mocno zakręcić.

Następnie należy jeszcze raz zmiksować ketchup i gorący przełożyć do słoików. Słoiki po zakręceniu odwrócić do góry dnem.