Sposób przygotowania:
,,O-Bunio,, na ciepło :
Ugotować jajko na twardo , obrać .Kiełbaski przeciąć na 3 kawałki każdą i ponacinać w ,, ośmiorniczki " .W małym garnuszku nastawić wodę i do wrzącej wrzucić kiełbaski - trzymać na gazie aż się ,, rozwiną " w ośmiorniczki. Osobno wrzącą wodą zalać 4 długie ,, nitki " szczypiorku i blanszować je . Do tej samej wody włożyć jajko by się ogrzało.
Na patelni podgrzać ryż podlewając go łyżką wody i ogrzewając tak by woda odparowała .
Z gorącego ryżu lepić kulki , owijać szczypiorem a na wierzchu układać drobno pokrojony szczypiorek.
Osobno ułożyć przekrojone na pół ciepłe jajko na twardo , ciepłe ,, ośmiorniczki " z białej kiełbasy i warzywa .
Cały problem polega na odpowiednim zgraniu wszystkiego w czasie wtedy idzie to migiem . Na początku trzeba przygotować warzywa wycinając je ozdobnie .Robić gdy ma się już ugotowany ryż na inny posiłek ( ja użyłam wczorajszego z obiadu ) .
Powiedziała bym , że to propozycja bardziej na chłodniejsze śniadanie lub kolację .
Na patelni podgrzać ryż podlewając go łyżką wody i ogrzewając tak by woda odparowała .
Z gorącego ryżu lepić kulki , owijać szczypiorem a na wierzchu układać drobno pokrojony szczypiorek.
Osobno ułożyć przekrojone na pół ciepłe jajko na twardo , ciepłe ,, ośmiorniczki " z białej kiełbasy i warzywa .
Cały problem polega na odpowiednim zgraniu wszystkiego w czasie wtedy idzie to migiem . Na początku trzeba przygotować warzywa wycinając je ozdobnie .Robić gdy ma się już ugotowany ryż na inny posiłek ( ja użyłam wczorajszego z obiadu ) .
Powiedziała bym , że to propozycja bardziej na chłodniejsze śniadanie lub kolację .
Natala1210
yola