kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Oatmeal porridge

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Śniadaniowa owsianka prosto z Wielkiej Brytanii. Zakochałam się w niej pracując w UK i przywiozłam ze sobą recepturę. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu na zdrowe śniadanie, a także doskonale reguluje pracę jelit.

Oatmeal porridge

Składniki:

Oatmeal porridge

 

  • 60 g otrębów owsianych
  • 400ml mleka (lub wody)
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • miód

 

Sposób przygotowania:

Oatmeal porridge
Otręby owsiane wsypać do niewielkiego garnuszka, wymieszać z solą i cukrem i zalać mlekiem (wodą) Pozostawić do napęcznienia na kilka minut (około 5-10 minut). Gotować na bardzo małym ogniu przezokoło 3-4 minuty, nie przerywając mieszania, gdyż łatwo się przypala. Przełożyć do miseczek i polać płynnym miodem.