Sposób przygotowania:
Owsianka bakaliowa z jabłkiem
Do rondla wlewam mleko i wsypuję płatki owsiane. Włączam palnik i gotuję owsiankę na niewielkim ogniu. Gotuję kilka minut bez przykrycia, aż do zgęstnienia.
Często mieszam owsiankę w czasie gotowania, tak aby nie przypaliła się ani nie przywarła do dna rondelka. Dodaję do owsianki jedno obrane i starte na dużych oczkach jarzynowej tarki jabłko, mieszam. Dodaję także rodzynki i pokrojone morele a także pokrojone suszone śliwki. Doprawiam owsiankę do smaku miodem i zmielonym cynamonem. Gotową owsiankę przekładam na talerze lub do miseczki i od razu podaję.
Często mieszam owsiankę w czasie gotowania, tak aby nie przypaliła się ani nie przywarła do dna rondelka. Dodaję do owsianki jedno obrane i starte na dużych oczkach jarzynowej tarki jabłko, mieszam. Dodaję także rodzynki i pokrojone morele a także pokrojone suszone śliwki. Doprawiam owsiankę do smaku miodem i zmielonym cynamonem. Gotową owsiankę przekładam na talerze lub do miseczki i od razu podaję.
Wojtek1