Sposób przygotowania:
Owsianka z miodem i orzechami
Mleko wlać do garnuszka, dodać płatki i zagotować. Gotować całość kilka minut aż owsianka będzie gęsta, a płatki miękkie i napęczniałe. Wystudzić. Jeśli gotujemy owsiankę wieczorem, w tym momencie możemy ją przykryć i odstawić na noc, rano tylko dokończymy – sprawi to, że zjemy szybkie, zdrowe i sycące śniadanie :)Do przestudzonej lub zimnej owsianki dodać miód i 3 orzechy, obrane i połamane na kawałki, dodać jogurt i wymieszać dokładnie. Owsiankę przełożyć do miseczki, udekorować pozostałym połamanym na kawałki orzeszkiem i zjeść :) można też zamknąć ją w pudełeczku i zabrać do pracy/szkoły
kołczu
Alex_M
a ja średnio lubię owsiankę. najczęściej różne rodzaje robię dla córki. ale akurat ta bardzo mi smakowała ;) soli nie dodawałam, bo córka musi ograniczać, ale spróbuje :) nie jadłam nigdy owsianki na słono, raz tylko robiłam z niej wytrawne kotleciki ;)