Sposób przygotowania:
Obiad nr 6 Pierś w pietruszce Dieta 1200 kalorii
1. Najpierw robimy zieloną pastę. Olej, natkę pietruszki i czosnek zmiksować. W wersji ostrej dodajemy pół obranej i pozbawionej papryczki chilli, pokrojonej w drobną kosteczkę.
2. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy w ręczniku papierowym, doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką, w wersji ostrej posypujemy pokrojoną chilli. Zawijamy w folie aluminiową i pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
3. W tym czasie gotujemy makaron.
4. Makaron układamy na talerzu, na to upieczona pierś z kurczaka. Zielonym sosem smarujemy mięso. Sosem powstałym z pieczenia piersi polewamy makaron.
2. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy w ręczniku papierowym, doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką, w wersji ostrej posypujemy pokrojoną chilli. Zawijamy w folie aluminiową i pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
3. W tym czasie gotujemy makaron.
4. Makaron układamy na talerzu, na to upieczona pierś z kurczaka. Zielonym sosem smarujemy mięso. Sosem powstałym z pieczenia piersi polewamy makaron.