Sposób przygotowania:
Piersi z kaczki pieczone z jabłkami
Skórę z piersi z kaczki nacinamy w kostkę. Piersi nacieramy solą, pieprzem, majerankiem, przeciśniętym czosnkiem, skórką otartą z pomarańczy i oliwą. Wstawiamy na noc do lodówki. Piersi z kaczki układamy na zimnej patelni, skórą do patelni, smażymy do momentu uzyskania złotego koloru. Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięsem do dołu.
Jabłka myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w ósemki, obkładamy nimi piersi. Pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia piersi polewamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Piersi podajemy z pieczonymi jabłkami.
Jabłka myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w ósemki, obkładamy nimi piersi. Pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia piersi polewamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Piersi podajemy z pieczonymi jabłkami.
![Piersi z kaczki pieczone z jabłkami Piersi z kaczki pieczone z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piersi-z-kaczki-pieczone-z-jablkami-376896.jpg)
![Piersi z kaczki pieczone z jabłkami Piersi z kaczki pieczone z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piersi-z-kaczki-pieczone-z-jablkami-376897.jpg)
![Piersi z kaczki pieczone z jabłkami Piersi z kaczki pieczone z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piersi-z-kaczki-pieczone-z-jablkami-376898.jpg)
Magdalena88
Marika-
karola25