Sposób przygotowania:
Obiadowe muffinki z ciecierzycyETAP 1:
Ciecierzycę odsączyć z zalewy, zmiksować blenderem. W razie konieczności, aby ułatwić miksowanie dodać 2-3 łyżki wody. Dodać tartą mozzarellę.
Ser feta rozetrzeć lub zetrzeć na tarce i dodać do pozostałych składników. Natkę drobniutko posiekać.
ETAP 2:
Jajko również dodać do miski, całość wymieszać. Do silikonowych foremek na muffinki włożyć po łyżce masy.
ETAP 3:
W środek masy dodać po małym pomidorku koktajlowym i nałożyć kolejną łyżkę ciasta.
Na wierzchu ułożyć po dwa plastry pomidorka.
Piec w 180 st około 30 minut. Przed podaniem wyjąć z foremek. Smacznego!
Justi2401
monikaT83
[xquote nick=Justi2401]Świetne! Bardzo efektowne i w dodatku zdrowe :)[/quote]