Sposób przygotowania:
Omlet z mozzarellą, pomidorkami i szynką
Jajka wbić do miski, dodać dwie łyżki śmietany i roztrzepać. Doprawić solą i pieprzem.
Formę do pieczenia posmarować masłem, wylać masę jajeczną.
Szynkę pokroić na kwadraciki a mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na masie jajecznej.
Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić i także wyłożyć. Listki świeżej bazylii porwać i posypać po wierzchu.
Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Formę do pieczenia posmarować masłem, wylać masę jajeczną.
Szynkę pokroić na kwadraciki a mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na masie jajecznej.
Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić i także wyłożyć. Listki świeżej bazylii porwać i posypać po wierzchu.
Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.