natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Obważanki z twarogiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obwarzanki najlepiej smakują przy kawie.

Obważanki z twarogiem.

Składniki:

Obważanki z twarogiem.

 

  • 1/2 kg. mąki
  • 1/2 kg. twarogu
  • 1/2 kostki palmy
  • 1 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
  • 2 jaja
  • 1 litr oleju
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Obważanki z twarogiem.
Wszystkie produkty zagniatamy razem na jednolitą masę. Z masy odcinamy po kawałku ciasta i wałkujemy na średnią grubość. Szklanką wycinamy kółka, a kieliszkiem środek. I tak robimy z pozostałym ciastem. Do garnka wlewamy litr oleju i rozgrzewamy do dość wysokiej temperatury. Kiedy olej jest już rozgrzany kolejno wkładamy przygotowane wcześniej kółka. Pieczemy je z obu stron w dość szybkim tempie na złoty kolor. Po upieczeniu jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.