Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Ocet ziołowy na bazie podst. octu owoco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ocet ten ma zastosowanie w zakwaszaniu sałatek i przyprawiania mięs.

Ocet ziołowy  na bazie podst. octu owoco

Składniki:

Ocet ziołowy na bazie podst. octu owoco

 

  • 10 dag liści roślin przyprawowych ( estragonu, selera, czarnej porzeczki, kopru, lipy lub liść laurowy),
  • 1 litr octu owocowego(z przepisu wcześniej dodanego),

 

 

Sposób przygotowania:

Ocet ziołowy na bazie podst. octu owoco
Wybrany gatunek liści lub ich mieszankę zalać 1 litrem octu owocowego z przepisu r 1. Po 14 dniach odcedzić, przefiltrować i rozlać do butelek.