Sposób przygotowania:
Ognista potrawka z makaronem
Umyte podudzia obrać ze skóry, wytrybować i pokroić w kostkę. 3 łyżki oleju z pomidorów wlać na patelnię, rozgrzać go i wrzucić mięso. Podsmażać je od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne i również pokroić w sporą kostkę. Wszystko chwilę smażyć a gdy papryka lekko zmięknie dorzucić pokrojone pomidory odsączone z oliwy. Na koniec dodać wszystkie przyprawy i sos chili oraz pietruszkę i dusić około 5-7 minut. Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić. Na talerz nakładać makaron i potrawkę.
misia5
zewa
Dziękuję Misiu :)
edytaha
evita0007
cherry
jaNina
Bernadetta