Lucynka

Lucynka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Ogórki chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ogórki te są strasznie ostre...ale pyszne. Niestety nie znalazłam kategorii przetwory :)

Ogórki chili

Składniki:

Ogórki chili

 

Sposób przygotowania:

Ogórki chili
ogórki obrać ze skórki i pokroić w grube plastry (ok 0,5 cm) posolić 3 łyżkami soli, dodać pokrojony w drobną kostkę czosnek i chili. Odstawić na noc. Zagotować ocet z cukrem - aż cukier się rozpuści. ogórki nałożyć do słoików i zalać ciepłą zalewą ( po ogórkach w naczyniu zostaje sporo wody, ja ją po prostu wylewam; jeśli ktoś woli mniej kwaśne ogórki to może dolać część tej wody do słoików). Pasteryzować przez 10 min.

Tagi:

ogórki