Ogórki do obiadu Kaja35

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na ogórki konserwowe.

Ogórki do obiadu Kaja35

Składniki:

Ogórki do obiadu Kaja35

 

  • Ogórki gruntowe 1 kg
  • Woda świeża 2 litry
  • Sól 2 łyżki
  • Koper 2 gałązki
  • Chrzan 2 listki

Sposób przygotowania:

Ogórki do obiadu Kaja35
Ogórki oczyścić przełożyć do wyparzonych i czystych słoików czubkami do góry ( w ten sposób nie będą gorzkie) Do przygotowanych słoików włożyć listki chrzanu, oraz koper następnie wodę wymieszać z solą i zalać każdy słoik zalewą. Słoiki zakręcić szczelnie i odstawić w chłodne oraz ciemne miejsce. Ogórki można spożywać po 5,10 dniach. Gotowe ogórki zawsze przed podaniem kroję na pół.

Tagi:

ogórki