Sposób przygotowania:
Ogórki w pieprzu ziołowymI
1.Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w grubsze plastry.
2. Cebulę obieramy i również kroimy w plastry.
3. Wszystkie składniki: ogórki, cebule, cukier, ocet, sól, pieprz, mieszamy dokładnie w misce i zostawiamy na 2 godziny.
II
4. Po 2 godz. przekładamy ogórki wraz z zalewą do słoików i szczelnie zakręcamy.
5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
III
6.Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
7. Gotowe, smacznego.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości
skuter5