darek2008

darek2008

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Ogórki domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma to jak domowe ogórki

Ogórki domowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórki domowe

 

Sposób przygotowania:

Ogórki domowe
Słoiki należy dokładnie wyparzyć. Warzywa należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Ściśle układać je pionowo w słoiku. Na pierwszej warstwie dajemy przekrojone na pół ząbki czosnku obrane wcześniej, umyty koper, obrany ze skórki chrzan, ziele angielskie i pieprz. Dwie szklanki gorącej wody mieszamy z łyżeczką soli. Taka woda zalewamy ogórki. Należy mocno zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. Pasteryzujemy przez 10 minut w piekarnik nagrzanym do 90 stopni. Polecam.
Ogórki domowe
Powstałą zalewę wykorzystujemy do zupy ogórkowej. Nabiera innego aromatu

Tagi:

ogórki