mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ogórki faszerowane fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niedroga, a zarazem elegancka, bardzo smaczna przystawka z ogórków gruntowych i sera feta.

Ogórki faszerowane fetą

Składniki:

Ogórki faszerowane fetą

 

  • kilka gruntowych ogórków
  • 270 g sera feta
  • 180 g śmietany 18 % lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1,5 łyżeczki przyprawy Tzatziki
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki

 

Sposób przygotowania:

Ogórki faszerowane fetą
Fetę rozgniatam widelcem, mieszam ze śmietaną. Dodaję przyprawę Tzatziki i posiekany koperek.
Ogórki myję, przekrawam wzdłuż na pół, wydrążam gniazda nasienne, napełniam masą serową.
Oprószam ostrą papryką w proszku, dekoruję gałązkami koperku. Podaję.