wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ogórki faszerowane grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ogórki są doskonała przystawka na przyjęcie.

Ogórki faszerowane grzybami

Składniki:

Ogórki faszerowane grzybami

 

Sposób przygotowania:

Ogórki faszerowane grzybami
Ogórek obrać, pokroić na pół. Usunąć pestki, posypać solą i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do środka drobno pokrojoną cebule. Pieczarki oczyścić, posiekać, wymieszać z solą, sokiem z cytryny, jogurtem i ziołami. Napełnić połówki ogórka. Posypujemy masłem. Włożyć do żaroodpornej formy i dusić w piekarniku do miękkości, podlewając małą ilością wody. Podajemy na ciepło.

Tagi:

zioła ogórki