sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ogórki kiszone do zupy ogórkowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo prosty i smaczny sposób na pyszną zupę ogórkową zimą. Wystarczy odkręcić słoik aby cieszyć się smakiem ulubionej zupy.

Ogórki kiszone do zupy ogórkowej

Składniki:

Ogórki kiszone do zupy ogórkowej

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone do zupy ogórkowej
Ogórki dokładnie myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Układamy w słoiczkach starte ogórki. Następnie do każdego słoika dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego, a także liść laurowy. Wodę z solą zagotowujemy i zalewany ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut. Gotowe ogórki na szybką zupę ogórkowa zimą. Smacznego

Tagi:

ogórki