Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone na sucho
Ogórki umyć, oczyścić, osuszyć. Poodcinać końcówki boków.
Dodać obrane przekrojone na połówki ząbki czosnku, sól, koper zielony do kiszenia, odrobinę gorczycy.
Włożyć wszystko do grubego szczelnie zamykanego woreczka, kilka razy potrząsnąć rękoma po woreczku i odstawić w ciepłe miejsce.
Czekać na gotowe ogóreczki. Po 8 -10 godzinach ogórki można zajadać.
Dodać obrane przekrojone na połówki ząbki czosnku, sól, koper zielony do kiszenia, odrobinę gorczycy.
Włożyć wszystko do grubego szczelnie zamykanego woreczka, kilka razy potrząsnąć rękoma po woreczku i odstawić w ciepłe miejsce.
Czekać na gotowe ogóreczki. Po 8 -10 godzinach ogórki można zajadać.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi.;)