Sposób przygotowania:
Pierwsze w tym sezonie ogórki małosolne
Ogórki dokładnie umyć i układać warstwami w wyparzonym słoju.
Czosnek obrać i pokroić na połówki. Warstwy ogórków przekładać gałązkami kopru, ząbkami czosnku, kawałkami chrzanu korzenia oraz liści chrzanu.
Ciepłą wodę wymieszać z solą i zalać ogórki. Słój zakręcić i włożyć w ciepła miejsce.
Po dwóch dniach można zajadać.
Jeżeli ktoś lubi mocniej ukiszone to niestety będzie musiał trochę dużej zaczekać.
Czosnek obrać i pokroić na połówki. Warstwy ogórków przekładać gałązkami kopru, ząbkami czosnku, kawałkami chrzanu korzenia oraz liści chrzanu.
Ciepłą wodę wymieszać z solą i zalać ogórki. Słój zakręcić i włożyć w ciepła miejsce.
Po dwóch dniach można zajadać.
Jeżeli ktoś lubi mocniej ukiszone to niestety będzie musiał trochę dużej zaczekać.
gusia1000