Sposób przygotowania:
Ogórki małosolne
1 Ogórki dokładnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć.
2 W garnku zagotować 2 l wody z solą (Ja gotuję wodę, bo to przyspiesza czas kiszenia).
3 W dużym szklanym słoju lub naczyniu kamiennym na dnie ułożyć koper.
4 Ogórki układać ściśle jeden obok drugiego. Włożyć pozostałe składniki i nakryć koprem.
5 Ogórki zalać wrzącą wodą tak, aby były zakryte i słój nakryć. Po dwóch dniach już są gotowe.
2 W garnku zagotować 2 l wody z solą (Ja gotuję wodę, bo to przyspiesza czas kiszenia).
3 W dużym szklanym słoju lub naczyniu kamiennym na dnie ułożyć koper.
4 Ogórki układać ściśle jeden obok drugiego. Włożyć pozostałe składniki i nakryć koprem.
5 Ogórki zalać wrzącą wodą tak, aby były zakryte i słój nakryć. Po dwóch dniach już są gotowe.