Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ogórki małosolne wg mamy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ogórki przebrać i dobrze umyć, ułożyć w wyparzonych czystych słojach lub kamiennych garnkach

Ogórki małosolne wg mamy

Składniki:

Ogórki małosolne wg mamy

 

  • Niewielkie ogórki
  • Łodygi kopru
  • Czosnek
  • Zalewa: 2 łużki kamiennej soli na 1 litr wody

 

Sposób przygotowania:

Ogórki małosolne wg mamy
Ogórki przebrać i dobrze umyć, ułożyć w wyparzonych czystych słojach lub kamiennych garnkach , przekładając umytym koprem i przekrojonymi na połowę ząbkami czosnku. Wodę zagotować z solą i zalać ogórki. Tradycyjne ogórki małosolne nie nadają się do jedzenia po dwóch dniach jednak możemy czas ten skrócić obcinając czubki ogórków i zalewając je gorącą solanką. Smacznego

Tagi:

ogórki