Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Ogórki małosolne (na sucho)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne, chrupiące, nie tracą pierwotnego koloru, gotowe do spożycia już po dwóch dniach i robi się je bardzo sprawnie.

Ogórki małosolne (na sucho)

Składniki:

Ogórki małosolne (na sucho)

 

Sposób przygotowania:

Ogórki małosolne (na sucho)
Ogórki umyć, odciąć końcówki. Czosnek obrać, można zgnieść. Wszystkie składniki włożyć do worka strunowego, usunąć nadmiar powietrza i zamknąć. 
Wstrząsnąć workiem, tak aby dokładnie wymieszały się jego składniki. Worek włożyć do lodówki na kilka godzin (ok. 4-5), co jakiś czas można lekko przemieszać workiem. 

Po tym czasie wyjąć je z lodówki i trzymać 20 godzin w temperaturze pokojowej. 

Gotowe do spożycia przechowywać w lodówce.