EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Ogórki miodowe z chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Smaczne, pikantne ogóreczki z nutą słodkości doskonałe jako dodatek do mięsa, potraw grillowych. Polecam

Ogórki miodowe z chilli

Składniki:

Ogórki miodowe z chilli

 

  • Składniki:

 

 

  • Zalewa:

 

  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki chilli

 

  • Przyprawy na jeden słoik (wielkość ok. 500g) :

 

Sposób przygotowania:

Ogórki miodowe z chilli

ETAP 1:

Ogórki umyć i pokroić wzdłuż na 4 części, posolić, wymieszać i odstawić na 3 godziny.

ETAP 2:

Składniki na zalewę zagotować. Do gotującej się wody dodać ocet, cukier, miód, chilli, następnie wystudzić.

ETAP 3:

Ogórki poukładać gęsto w słoikach, dodać do słoików po kilka ziarenek gorczycy, pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego, czosnku i zalać zalewą.

ETAP 4:

Pasteryzować do 10 minut.


Tagi:

ogórki