Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Ogorki niby-kiszone

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Natchnela mnie Henia z jej pysznymi kiszeniakami;)

Ogorki niby-kiszone

Składniki:

Ogorki niby-kiszone

 

  • 0,5 kg ogorkow
  • 0,5 l wody
  • 0,5 lyzki soli
  • 0,5 lyzki kolendry
  • 3 zabki czosnku
  • 3 liscie laurowe

Sposób przygotowania:

Ogorki niby-kiszone
Wode przegotowac z sola,przestudzic i jeszcze lekko ciepla zalac ogory w kamionce,dodac kolendre,czosnek i liscie.Po kilku dniach (u mnie 4)mamy fajne malosolne,ktore dokiszamy jesli nie zjedlismy wszystkiego i wekujemy do sloikow.Proporcje oczywiscie podalam tylko na 2 osoby i na miare przekaski;)Do kazdego sloika wrzucam swieze 2 zabki czosnku,0,5 lyzki kolendry i 1 lisc.Sami sie przekonacie czy warto;)