agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

ogórki po meksykańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

świetne do wódeczki i nie tylko

ogórki po meksykańsku

Składniki:

ogórki po meksykańsku

 

  • 2,5 kg ogórków
  • 4 łyżki soli
  • 1,5 główki czosnku
  • 8 łyżek oliwy
  • 1,5 szkl octu
  • 2 łyżki chile
  • 0,5 kg cukru

Sposób przygotowania:

ogórki po meksykańsku
ogórki pokroić wzdłuż 4-8 części, posypać solą, odstawić na 6 godzin. po tym czasie odlać powstały sok. następnie posypać chili i zmiażdżonym czosnkiem wymieszać polać zagotowanym octem z oliwą i cukrem wszystko wymieszać i odstawić na 12 godzin. potem ułożyć ciasno w słoikach gotować dosłownie chwilę

Tagi:

ogórki