Sposób przygotowania:
Ogórki po meksykańsku na zimno
Ogórki umyć. Jeżeli mamy duże to pokroić na kawałki, a jeżeli malutkie to przekroić wzdłuż lub zostawić całe.
Odstawić na 5 godzin. Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej. Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin. Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.
Odstawić na 5 godzin. Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej. Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin. Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.
Jojo
iwona3004
Ile wychodzi słoików z Twojego przepisu? Może zmiejszę wszystkie składniki o połowę ....
zewa
Te ogórki są bardzo ostre, dlatego ja wkładam je do małych słoiczków. Wychodzi około 30 słoiczków takich po koncentracie Dawtona czy Łowicz.