Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

ogórki po szwedzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne ogóreczki świetnie smakują nie tylko w zimie.........

ogórki po szwedzku

Składniki:

ogórki po szwedzku

 

  • 3 szklanki octu
  • 3 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 1 łyzka soli
  • liscie selera
  • pikantna przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

ogórki po szwedzku
Na dnie słoika ułozyć liście selera. Ogórki przeciąć wzdłoż na 3 części tak, aby plastry trzymały się na piętce ogórka. Wkładać pionowo do słoika, na wierzchu ułożyć plaster nasolonej cebuli. Zalać zalewą i pasteryzować przez 10 minut.