kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Ogórki po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetny sposób na sałatkę do obiadu. Szybko ją przygotujemy i jest wyjątkowo naturalna i smaczna.Ja najbardziej lubię podawać ją do ryby na ciepło ale z pewnością będzie smakowała z mięsem.

Ogórki po żydowsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórki po żydowsku

 

Sposób przygotowania:

Ogórki po żydowsku
Ogórki odcedzamy z zalewy i płuczemy wodą. Kroimy na dość cienkie plastry i przekładamy do salaterki. Cebulę kroimy na ćwierć plastry, dość cienko. Przekładamy cebulę do ogórków i wlewamy olej. Posypujemy pieprzem i dokładnie mieszamy. Najsmaczniejsza sałatka będzie jeśli postoi ok.2 godzin i olej zmiękczy cebulę. Jednak można ją spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Ogórki po żydowsku
Ogórki kiszone kroimy na cienkie plastry.
Ogórki po żydowsku
Średnią cebulę kroimy na ćwierć plastry.
Ogórki po żydowsku
Pokrojoną cebulę przekładamy do ogórków i mieszamy.
Ogórki po żydowsku
Całość zalewamy olejem i posypujemy pieprzem.

Tagi:

ogórki