alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Ogórki w czosnkowej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna ogórkowa sałatka z czosnkiem.

Ogórki w czosnkowej zalewie

Składniki:

Ogórki w czosnkowej zalewie

 

  • 2 kg ogórki sałatkowe,
  • 0,5 szkl cukier,
  • 0,5 szkl ocet 10 %,
  • 0,5 szkl olej,
  • 2 łyżki Sól,

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w czosnkowej zalewie
Ogórki obrane z skórki i pokrojone w cienkie plastry wymieszać w misce z cukrem,octem,olejem,solą, i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.Ogórkami wraz zalewą napełnić słoiki,szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 min.

Tagi:

ogórki