karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Ogórki w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite ogórki dobre do obiadu i jako zagryzka

Ogórki w musztardzie

Składniki:

Ogórki w musztardzie

 

  • Zalewa:
  • 4 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 2 szklanki cukru
  • 5 łyżeczek musztardy sarepskiej
  • 3 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Ogórki w musztardzie
Ogórki umyć, obrać i pokroić w słupki (ogórek na 4 części). Następnie wkładamy je do słoików. Przygotowujemy zalewę, mieszając w garnku wodę, ocet, cukier sól i musztardę. Zagotowujemy. Gotujemy zalewę do 10 minut. Następnie gorącą zalewę wlewamy do przygotowanych wcześniej słoików z ogórkami. Zakręcamy słoiki i odwracamy "do góry nogami". Nie trzeba gotować słoików.
Smacznego :)

Tagi:

ogórki