Sposób przygotowania:
Pomidory podłużne suszone
Pomidorki podłużne odmiana lima przeznaczone na suszenie przeprać i umyć dokładnie, osuszyć.
Przeciąć na pól i wydrążyć łyżeczką nasiona, ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika,nastawić termoobieg i suszyć przy delikatnie uchylonych drzwiczkach na 3 cm w 100 - 130 stopniach około 3 godziny.
Zaglądać i wyjmować jeżeli niektóre już są ususzone, w połowie suszenia posolić pomidory solą kamienną grubszą. Gotowe wyjmować i można dowolnie przyprawić i włożyć do słoików.
Przeciąć na pól i wydrążyć łyżeczką nasiona, ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika,nastawić termoobieg i suszyć przy delikatnie uchylonych drzwiczkach na 3 cm w 100 - 130 stopniach około 3 godziny.
Zaglądać i wyjmować jeżeli niektóre już są ususzone, w połowie suszenia posolić pomidory solą kamienną grubszą. Gotowe wyjmować i można dowolnie przyprawić i włożyć do słoików.
demisec
jagoda59