Sposób przygotowania:
Syrop miętowy
Miętę ( listki i łodygi) dokładnie myję ( można je nawet sparzyć) a następnie przekładam do garnka i zalewam wodą. Zagotowuję i odstawiam na 24 godziny. Odcedzam płyn przez sitko i odciskam dokładnie gałązki mięty.
Do płynu dodaję cukier oraz sok z cytryny i zagotowuję od czasu do czasu mieszając póki cukier się rozpuści. Następnie dalej gotuję na mniejszym ogniu około 30- 60 minut aż syrop nieco zgęstnieje.
Gorący syrop przelewam do małych butelek.
Do płynu dodaję cukier oraz sok z cytryny i zagotowuję od czasu do czasu mieszając póki cukier się rozpuści. Następnie dalej gotuję na mniejszym ogniu około 30- 60 minut aż syrop nieco zgęstnieje.
Gorący syrop przelewam do małych butelek.
robaczek
skuter5
Czekoladka 2