Sposób przygotowania:
Ogórki z chiliI
1.Ogórki myjemy, osuszamy, odcinamy tzw. dupki i kroimy wzdłuż na sześć części, tworząc trójkąty.
2. Ogórki przekładamy do miski, wsypujemy sól i odstawiamy na 2 godzinki po tym czasie odlewamy wodę z ogórków.
3. Czosnek obieramy, drobno kroimy.
4. Czosnek, Chili, oraz olej dodajemy do ogórków i wszystko dokładnie mieszamy.
II
5. Przygotowujemy zalewę, cukier z octem gotujemy i studzimy.
III
6. Układamy ogórki do słoików, zalewamy zalewą, zakręcamy mocno słoiki.
7. Słoiki pasteryzować 15 minut w rozgrzanym piekarniku 180 °C.
8. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
IV
9. Gotowe, smacznego.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości
skuter5