Sposób przygotowania:
Ogórkowa Laluni Do garnka wlewamy 3 litry wody. Wkładamy włoszczyznę ( pietruszkę ,seler ,por i marchew pokrojona w słupki .Włożyłam ziele angielskie i liść laurowy .Obrałam ziemniaki i pokroiłam w kostkę , umyłam i włożyłam do garnka z włoszczyzną .Umyłam podudzia z kurczaka i dodałam do warzyw. Gotowałam koło godziny na małym ogniu ( ziemniaki zmiękły warzywa doszły , a mięso było idealne do zjedzenia).
Po 45 minutach gotowania dodałam marchew startą na tarce .
Po godzinie dodałam przecier z ogórków ( gotowałam 15 minut) .
Dodałam śmietanę ( Do szklanki wlałam pół śmietany i wlałam do niej wywar z zupy i wymieszałam nie zwarzyło się więc dodałam do zupy ). Dosłownie 2-3 minuty i zupa już gotowa .
Nie mogłam się oprzeć i pod koniec gotowania wrzuciłam do zupy parówkę z kurczaka .