lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ogórkowa Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moi Kochani czas na lekko strawną zupkę . Mam swoje ulubione marki produktów które wykorzystuje w mojej kuchni . Jednym z nich jest przecier z ogórków kwaszonych .

Ogórkowa  Laluni Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórkowa Laluni

Składniki na zupę z kwaszonych ogórków .

  • 6 szt podudzie z kurczaka
  • słoiczek przecieru z ogórków kwaszonych Develey
  • 1 marchewka( pokrojona w paski)
  • 2 marchewki starte na tarce
  • 100 g pietruszki pietruszki
  • 100 g selera
  • 100 g pory biała cześć
  • 5 ziemniaków
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziele angielskie
  • 1/2 szklanki śmietanki 18 %
  • 3 litry wody

Dodatkowo :

  • parówki z kurczaka

Sposób przygotowania:

Ogórkowa Laluni

 Do garnka wlewamy 3 litry wody. Wkładamy włoszczyznę ( pietruszkę ,seler ,por i marchew pokrojona w słupki .Włożyłam ziele angielskie i liść laurowy .Obrałam ziemniaki i pokroiłam w kostkę , umyłam i włożyłam do garnka z włoszczyzną .Umyłam podudzia z kurczaka i dodałam do warzyw. Gotowałam koło godziny na małym ogniu ( ziemniaki zmiękły warzywa doszły , a mięso było idealne do zjedzenia). 

Po 45 minutach gotowania dodałam marchew startą na tarce . 

Po godzinie dodałam przecier z ogórków ( gotowałam 15 minut) .

Dodałam śmietanę ( Do szklanki wlałam pół śmietany i wlałam do niej wywar z zupy i wymieszałam nie zwarzyło się więc dodałam do zupy ). Dosłownie 2-3 minuty i zupa już gotowa . 

Nie mogłam się oprzeć i pod koniec gotowania wrzuciłam do zupy parówkę z kurczaka . 

Ogórkowa  Laluni