Sposób przygotowania:
Okoń morski po portugalsku
Rozmrozić i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami filet ryby bez skóry .Posolić, skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem. Odstawić na 15 minut . Osuszyć . Natrzeć salsą i znów zostawić na 15 minut . Posypać mąką nie ścierając z ryby salsy. Smażyć rybę na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju . Osobno zrobić Smażony ananas z salsą . Podałam z frytkami , ananasem i sałatą ( już raczej nie pikantną ).
evita0007
Babciagramolka
Świeżego okonia morskiego u nas nie dostaniesz .Słodkowodne okonki tak- ale to małe rybki i trzeba się naskrobać - ten jest dużą rybą i jest w sprzedaży filetowany
evita0007
Nawet w rybnym nie dostanę ? to mnie zasmuciłas kochana ;(;(