Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Okoń nilowy z koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Delikatne białe mięso ryby + wiosenny koper na masełku -cóż może być smaczniejszego? Prostota czasem jest najlepsza.

Okoń nilowy z koperkiem

Składniki:

Okoń nilowy z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Okoń nilowy z koperkiem
Osuszyć pokrojonego na porcje okonia. Posypać grubo mielonym pieprzem. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść porcje ryby i smażyć na złoto.

Gdy ryba jest gotowa przełożyć ją na moment na talerzyk, a na patelnię po zlaniu oleju dodać masło i wsypać 2/3 kopru. Podgrzać masło. Dodać rybę. Skropić sokiem z cytryny. Podając posolić i posypać resztą koperku.

Tagi:

winogrona