Sposób przygotowania:
Okoń nilowy z koperkiem
Osuszyć pokrojonego na porcje okonia. Posypać grubo mielonym pieprzem. Oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść porcje ryby i smażyć na złoto.
Gdy ryba jest gotowa przełożyć ją na moment na talerzyk, a na patelnię po zlaniu oleju dodać masło i wsypać 2/3 kopru. Podgrzać masło. Dodać rybę. Skropić sokiem z cytryny. Podając posolić i posypać resztą koperku.
Na patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść porcje ryby i smażyć na złoto.
Gdy ryba jest gotowa przełożyć ją na moment na talerzyk, a na patelnię po zlaniu oleju dodać masło i wsypać 2/3 kopru. Podgrzać masło. Dodać rybę. Skropić sokiem z cytryny. Podając posolić i posypać resztą koperku.
gusia1000