Sposób przygotowania:
Okroszka z mięsem.
Koperek,szczypiorek,ogórki i rzodkiewki umyć i osuszyć.Koperek
ze szczypiorkiem rozetrzeć z solą.jajka obrać,białka posiekać,a żółtka rozetrzeć z musztardą-3 łyżki.Szynkę i cielęcinę pokroić w
kostkę.Do kamiennego garnka dać roztarte żółtka z musztardą,wy-
-mieszać ze śmietaną i kwasem chlebowym.Dodać pokrojone ogó-
-rki,rzodkiewki,szczypiorek,sól,pieprz,cukier i lekko wymieszać.
Pod koniec dodać pokrojone mięsa i wstawić do lodówki.Przed po-
-daniem posypać okroszkę koperkiem i podawać z młodymi karto-
-felkami.
ze szczypiorkiem rozetrzeć z solą.jajka obrać,białka posiekać,a żółtka rozetrzeć z musztardą-3 łyżki.Szynkę i cielęcinę pokroić w
kostkę.Do kamiennego garnka dać roztarte żółtka z musztardą,wy-
-mieszać ze śmietaną i kwasem chlebowym.Dodać pokrojone ogó-
-rki,rzodkiewki,szczypiorek,sól,pieprz,cukier i lekko wymieszać.
Pod koniec dodać pokrojone mięsa i wstawić do lodówki.Przed po-
-daniem posypać okroszkę koperkiem i podawać z młodymi karto-
-felkami.