natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Omlet.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Omlet jest naprawdę dobry. Nawet niejadki go z chęcią zjedzą.

Omlet.

Składniki:

Omlet.

 

  • 5 jaj
  • 15 dag. żółtego sera
  • łyżka oleju
  • łyżka wody
  • sól

Sposób przygotowania:

Omlet.
Jajka rozkłócić nie ubijając. Do jajek dodać wodę i posolić szczyptą soli. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Rozgrzać olej na patelni. Ser dodać do jajek i dokładnie wymieszać. Wlać na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Omlety należy podawać ciepłe z keczupem.