gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Omlet jajeczny z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowany omlet jajeczny podaje jako ciepłe danie na śniadanie. Polecam - ma fajny smak i jest łatwy w przygotowaniu.

Omlet jajeczny z fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet jajeczny z fetą

 

  • 2-3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 opakowania fety
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • tłuszcz do smarowania patelni

Sposób przygotowania:

Omlet jajeczny z fetą
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. Przyprawiamy pieprzem i odrobiną soli, mieszamy.

Ser feta kroimy w kostkę i razem z drobno posiekaną natką pietruszki dodajemy do jajka. Mieszamy.

Patelnie smarujemy tłuszczem, na rozgrzaną wylewamy jajka z fetą. Smażymy z jednej strony, aż jajka się zetną i omlet będzie dobry.

Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki
Omlet jajeczny z fetą
Jajka w mise roztrzepujemy trzeaczką, przyprawiamy.
Omlet jajeczny z fetą
Do jajek dodajemy ser feta i posiekaną pietruszkę.
Omlet jajeczny z fetą
Omlet smażymy na rozgrzanej patelni z jednej strony.