Sposób przygotowania:
Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek.
Białka ubić na pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką, doprawić szczyptą soli – dodać do białek i zmiksować. Ser zetrzeć lub pokroić na małe kawałki.
Masę jajeczną wylać na patelnię z pieczarkami. Dodać ser. Zamieszać, aby składniki się połączyły.
Posypać bazylią i smażyć z obu stron pod przykryciem.
Białka ubić na pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką, doprawić szczyptą soli – dodać do białek i zmiksować. Ser zetrzeć lub pokroić na małe kawałki.
Masę jajeczną wylać na patelnię z pieczarkami. Dodać ser. Zamieszać, aby składniki się połączyły.
Posypać bazylią i smażyć z obu stron pod przykryciem.