Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i kiszoną kapustąPrzygotowanie farszu
Mięso zmielić. Cebulę i kapustę drobno posiekać. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać mięso i smażymy od czasu do czasu mieszając przez 5 minut. Dodać kapustę, doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem według uznania, wymieszać i przesmażyć. Ostudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.
Faszerowanie pierogów
Składniki ciasto zagnieść ręcznie na jednolite i elastyczne ciasto. Rozwałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy i wykrawać krążki za pomocą szklanki lub kubka. Układać na dłoni, do środka wkładając łyżeczkę farszu.
Zlepianie pierogów
Zlepiać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Po ugotowaniu okrasić usmażoną cebulką.