LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Omlet z jeżynami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały na śniadanie omlet z jeżynami.

Omlet z jeżynami.

Składniki:

Omlet z jeżynami.

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki śmietany 18 %
  • 2 łyżeczki mleka
  • masło do smażenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 250 g jeżyn (ja użyłam z przetworów zeszłorocznych-sok)
  • mały serek homogenizowany
  • szczypta soli
  • łyżeczka żelfixu

Sposób przygotowania:

Omlet z jeżynami.
Jajka roztrzepać z mlekiem, śmietaną oraz szczypta soli. Usmażyć na maśle omlet. Jeżyny dokładnie odsączyć, posypać dwiema łyżkami cukru pudru, następnie zagotować. Dodać żelfix i dalej gotować. Omlet podawać z przestudzonymi jeżynami. przed podaniem  posypać cukrem pudrem i udekorować serkiem homogenizowanym.