Sposób przygotowania:
Omlet na winie.
Jajka rozmącić z przesianą i odważoną mąką,dodać śmietankę,
cukier,dwie pełne łyżki wody stołowej,kieliszek wina białego półsłodkiego i dalej ubijać trzepaczką sprężynową.Tłuszcz roślinny
rozgrzać na patelni i wlewać ciasto na omlet.Smażyć omlet z obu stron na rumiano.Zdejmować dwiema łopatkami kuchennymi z pat-
-elni i przełożyć na okrągły płaski talerz.Można pokroić przed podaniem na cztery części i podawać z kulkami lodów do każdej porcji.
cukier,dwie pełne łyżki wody stołowej,kieliszek wina białego półsłodkiego i dalej ubijać trzepaczką sprężynową.Tłuszcz roślinny
rozgrzać na patelni i wlewać ciasto na omlet.Smażyć omlet z obu stron na rumiano.Zdejmować dwiema łopatkami kuchennymi z pat-
-elni i przełożyć na okrągły płaski talerz.Można pokroić przed podaniem na cztery części i podawać z kulkami lodów do każdej porcji.