Sposób przygotowania:
Omlet na zimowe śniadanko :
Grzyby namoczyć ( wieczorem ).Ugotować – odsączyć .Na patelni ( wielkości talerzyka śniadaniowego ) rozgrzać łyżkę masła .Smażyć na nim kapelusze grzybowe .Po 5 minutach dołożyć przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i dalej smażyć na małym gazie .Delikatnie zdjąć grzyby i połówki pomidorów z patelni i odłożyć na talerzyk . Na patelnię dołożyć resztę masła . Jajka dobrze roztrzepać .Wylać na patelnię i smażyć tak jak każdy omlet ( to znaczy delikatnie podginać ścięte brzegi omletu i poruszając patelnią zlewać tam płynną masę tak długo aż cały omlet będzie ścięty ) .Gdy pozostanie już tylko niewielka wierzchnia warstwa pół płynna – ułożyć na omlecie usmażone grzyby i pomidorki .Osolić , popieprzyć , przykryć dużą pokrywką i dosmażyć omlet na małym gazie . Podawać bezpośrednio po usmażeniu . Powinien być w nim jeszcze jakiś zielony akcent – szczypiorek lub inne zioła – ale przegapiłam i żadnej zieleniny w lodówce rano nie było .Ale i tak wyszedł smaczny
msewka
Babciagramolka
Hi hi - chyba nie masz wyboru- zbieraj się i kierunek Szczecin ,, biegiem marsz " przez te zaspy i śnieżyce .Herbatka z prądem będzie czekać .
Natala1210
kinga
Babciagramolka
nie ma problemu - a ,, prąd " do herbatki o jakim smaku ? i ilu % ?
kinga
Babciugramolko jesteś tak świetną gospodynią i kucharką,ze całkowicie zdaję się na Ciebie:)Wiem,ze i smak będzie świetny i procenty odpowiednie:D